PLAYGROUND är en festival som vi har skapat själva och själva gör.

Vi går på Freinetskolan Bild och Form Masthugget och ville starta en festival som vi själva skulle vilja gå på. Vi tycker dessutom att vi har rätt att få träna på att bestämma saker och vi tycker att vi som går i skolor i Göteborg borde få lära känna fler som går i andra skolor.

Än så länge gör vi ganska mycket själva men vi vill gärna att ni så småningom också hjälper till om ni kan och vill. Vi vill att många skolor eller klasser från hela Göteborg är med som arrangörer från start.

Allt ska vara gratis men alla klasser som anmäler sig (och det MÅSTE man göra om man vill komma) tar med sig minst en egen aktivitet som alla andra får prova på. Helst aktiviteter som är lätta att göra och helst sådant som kanske inte alla andra också tar med. Hopprep är roliga men gör det gärna med en twist isåfall, gör det på ert eget sätt annars kanske tjugo klasser har med sig samma aktivitet. Och en sak till: det är ni som går i klassen som ska bestämma och sedan hålla i eran egen aktivitet med hjälp av vuxna.

Playground 2019 var ett första prov så att vi kan bli bättre till 2021 då festivalen är en del av Göteborgs 400-årsjubileum. För Playground ska vi förstås göra varje år!

Hoppas vi ses!